Politie

Surveillant Oost-Brabant - Eindhoven

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 03-12-2018 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Eindhoven Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau Basis/Middelbaar onderwij... Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris marktconform
Locatie
Oost-Brabant

Werk/leercontract
leren en werken

Functie
surveillant in Oost-Brabant

In Oost-Brabant word je als surveillant ingezet bij de verkeersdienst of arrestantenzorg. Bij de verkeersdienst zorg je voor veiligheid in het verkeer. Denk hierbij aan controles op snelheid, rijden onder invloed, gebruik van de veiligheidsgordel, rijden door rood licht, (fiets)verlichting en gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Je handelt zelfstandig verkeersovertredingen en misdrijven af. Ook werk je mee aan (grote) verkeerscontroles. Soms samen met de Douane, de recherche of buitenlandse collega's.

Bij de arrestantenzorg werk je in het cellencomplex. Je bent dan verantwoordelijk voor de verzorging van tijdelijk ingesloten personen die nog niet veroordeeld, maar verdachte zijn. Je fouilleert arrestanten en beheert persoonlijke eigendommen. Je bent aanspreekpunt voor een arrestant en regelt contact met familie, advocaten en instanties. Ook help je collega's bij het ophalen/ vervoeren van arrestanten en je zorgt voor de registratie en administratie als een arrestant wordt ingesloten. Als er bij een evenement meerdere mensen zijn aangehouden, vervoer jij ze met een arrestantenbus naar het bureau. Ook breng je verdachten van en naar de rechtbank en bewaak je de orde tijdens de zitting.

Opleiding tot surveillant

Niveau van de opleiding: mbo-2
Duur: 1,5 jaar
Type: voltijds en duaal
Opleidingslocatie: Eindhoven 
Werkplek: regio Oost-Brabant
Start opleiding: 7 oktober 2019 

De opleiding voor surveillant is een praktische politieopleiding. Je wisselt lesperiodes op de Politieacademie af met werkend leren in de praktijk in de eenheid Midden-Nederland.

Na de opleiding

Na de opleiding wordt bepaald waar je geplaatst wordt. Als je gaat werken bij de arrestantenzorg, kom je te werken bij Team Arrestantentaken. Bij de verkeerdienst kom je te werken bij Team Infrastructuur. Het is vooraf niet bekend in welk team je geplaatst wordt.

Leer/werkovereenkomst

Bij de politie ben je al tijdens je opleiding in dienst. Wij betalen je opleiding, studiemateriaal, uniform en uitrusting. Het eerste opleidingsjaar heb je een tijdelijke aanstelling met een vergoeding van € 865,- bruto per maand. Als je het eerste studiejaar haalt, dan verandert je dienstverband en krijg je salaris ter hoogte van € 1.363,- bruto per maand. Na de opleiding is het salaris van een surveillant minimaal € 1.976,- en kun je maximaal doorgroeien tot € 2.866,-.

Heb je al gewerkt? En was dat minimaal twee jaar achter elkaar en gemiddeld ten minste 28 uur per week, teruggerekend vanaf jouw startdatum bij de politie? Dan heb je recht op een overgangsregeling en stellen we je startsalaris vast volgens een andere, vaste berekening met een maximum van € 2.228,-.

Toelatingscriteria
  • Diploma ten minste vmbo bb of mbo-1/entree
  • Leeftijd van minimaal 17 jaar
  • Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn)

Extra kennis en vaardigheden

De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt. We vinden het belangrijk dat je kennis van groepen en subculturen in de samenleving meebrengt, verkregen door achtergrond, taalkennis of ervaring. 

Solliciteren en procedure
Selectietraject

Reageren kan tot uiterlijk 7 januari 2019 via de 'Solliciteer' button. De opleiding start op 7 oktober 2019. Als we enthousiast zijn over je sollicitatie en je profiel dan nodigen we je uit voor het selectietraject. Daarna volgen een intake en een assessment. Begin maart 2019 krijg je te horen of je tot de beste kandidaten behoort en of je door kunt naar de medische keuring en de screening.

Wil je weten of het werk bij je past en wil je meer informatie over de selectieprocedure? Bekijk dan deze link om je goed voor te bereiden op jouw carrière bij de politie.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met recruitment Oost-Brabant oob.recruitment.hrm@politie.nl.

Met vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij Frontoffice Recruitment & Selectie: 088 - 66 22 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Noord-Brabant
Trefwoorden ,

Contactgegevens

Contactpersoon recruitment Oost-Brabant
Telefoon 088 - 66 22 300

Vestigingsplaats

Solliciteer