Politie Nederland

Senior producten- en dienstenmanager Operatiën - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 06-12-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris minimaal € 3.946,- en maximaal ...
Vacature senior producten- en dienstenmanager Operatiën

Als senior producten- en dienstenmanager Operatiën lever je, vanuit het Politiedienstencentrum in Rotterdam, een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op straat. Jij bent er immers medeverantwoordelijk voor dat de politie goed gefaciliteerd en veilig haar werk kan doen.

Wat ga je doen?

Jij voert de regie over meerdere complexe projecten op het gebied van operationele middelen en diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opsporings- en handhavingsmiddelen, maar ook aan zaken als tolkdiensten. De projecten staan in de schijnwerpers van de politiek en media en hebben de aandacht van leveranciers. Jij weet de interne behoeftestelling te standaardiseren binnen de gestelde kaders (tijd en budget) en weet de juiste resultaten te behalen. Jouw aanpak is bedrijfskundig; je ziet de belangen van in- en externe stakeholders, kunt deze doorgronden en weet daar doortastend in te handelen. Tegelijkertijd weet je in te spelen op de politieke belangen die er ten aanzien van de organisatie spelen. In de rol van projectleider geef je operationele sturing aan multidisciplinaire projectteams.

Concreet betekent dit dat je:
 • de regie voert over het proces van behoeftestelling tot en met uitfasering van producten en diensten;
 • aanbestedingsprojecten leidt en gesloten contracten in werking brengt;
 • kennis hebt van de klantbehoefte en van de leveranciersmarkt;
 • de geleverde kwaliteit en prestaties beoordeelt en bewaakt, op basis van door de contractmanager en gebruiker aangeleverde informatie;
 • een relevant netwerk bouwt en onderhoudt;
 • onzorgvuldigheden signaleert in kaders en beleid en hierover adviseert;
 • bijdraagt aan de ontwikkeling van de categorie Operatiën, de keten en het bouwen aan een sterk team;
 • adviseert over de innovatie van producten en diensten.

Waar ga je werken?
De Dienst Verwerving i.o. is het kennis- en expertisecentrum als het gaat om de verwerving van extern in te kopen producten en diensten door de politie. Hiervoor worden landelijke aanbestedingen uitgevoerd, in de vorm van een project. De medewerkers van de dienst zijn daarin specialist en kennen de behoefte en ontwikkelingen van de politie en de voor haar relevante markten van producten en diensten.

De categorie Operatiën richt zich op de operationele middelen en diensten en kent de volgende portefeuilleverdeling: arrestantenzorg, conflict- en crisisbeheersing, opsporing, forensische opsporing en verkeer/infra. De verschillende teamleden zijn ieder (mede)verantwoordelijk voor een portefeuille. Het is een klein en enthousiast team (8 fte) dat in ontwikkeling is. Kernwoorden zijn: betrokken, verbindend, pionieren, proactief en zelfstandig. De standplaats is Rotterdam. In verband met projectteamoverleggen reis je regelmatig binnen Nederland.

Wie ben jij?
Jij hebt ruime ervaring met zware/complexe verandertrajecten en (aanbestedings)projecten in grote (publieke) organisaties en kunt helder adviseren over complexe vraagstukken. Je weet om te gaan met diverse typen aanbestedingen en met tegengestelde belangen. Buiten de kaders denken en het doorbreken van routines zijn jou niet onbekend. Sterk analytisch, uitstekende projectmanagementvaardigheden en toepassing hiervan zijn een tweede natuur voor jou. Je denkt toekomstgericht, bent doortastend, beschikt over overtuigingskracht en kunt goed netwerken. Het in- en externe politieke speelveld zijn jou bekend, daarnaast ben je alert op veranderingen binnen dit veld. Met je positieve en vriendelijke grondhouding voer jij de regie over het proces en de keten. Je herkent zowel het grotere verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en hebt oog voor detail.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we het volgende van je:
 • een hbo-diploma;
 • kennis van en ervaring met (portfolio-,) programma- (MSP) en projectmanagement (Prince2);
 • kennis van inkoopprocessen;
 • ruime werkervaring en senioriteit in het vakgebied;
 • onderzoekservaring;
 • aantoonbare ervaring met Europese aanbestedingen en leveranciersmanagement.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een tijdelijke functievervulling voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.946,- en maximaal € 5.618,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, gewaardeerd in schaal 12 Bbp.

Interesse?
Bel of mail met Barbara Bonnier, dienstenmanager Operatiën (06 - 20 74 26 83, barbara.bonnier@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 17 december 2018 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Barbara Bonnier
Telefoon 00316 - 20 74 26 83

Vestigingsplaats

Solliciteer