Politie Nederland

financieel rechercheur cyber enabled - Driebergen-Rijsenburg

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 16-03-2020 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Driebergen-Rijsenburg Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 2.495,- en maximaal ...
Heb jij de expertise om financiële werkzaamheden uit te voeren gericht op de bestrijding van cybercrime? Ben jij analytisch ijzersterk en kun je overweg met grote hoeveelheden financiële gegevens? Dan ben jij geknipt voor de functie van financieel rechercheur bij het team Cyber Enabled.

Wat ga je doen?
Als financieel rechercheur voer je financiële werkzaamheden uit gericht op de bestrijding van cybercrime. Als geen ander weet je hoe de geldstromen lopen, ken je de werking van de financiële markt en breng je samenhang tussen de cyberdreigingen en de cashflow. Je deelt continu informatie op het vlak van cybercrime, onder andere met vertegenwoordigers van Nederlandse financiële instellingen. Jij doorgrondt nieuwe financiële ontwikkelingen in relatie tot stromen van geld en/of virtual currencies, koppelt een transactie uiteindelijk weer aan een natuurlijk persoon en je houdt zicht op de digitale en financiële aspecten die in de modus operandi voorbij komen.

Met jouw financiële expertise en analytische vaardigheden voer je zelfstandig werkzaamheden uit binnen het team. Naast het rechercheren op (financiële) informatie pas je ook (nieuwe) methoden en technieken toe om te komen tot bruikbare informatie, voorstellen, aanpak, interventies en adviezen. Vanuit jouw onderzoekservaring en inlevingsvermogen ben jij in staat de vertaling te maken van wat de financiële informatie betekent voor opsporingsonderzoeken of het opwerpen van barrières. Je bent constant op zoek naar instrumenten, methoden en technieken die je in de politiepraktijk kunt toepassen en weet deze zodanig te formuleren dat ze ook begrijpelijk zijn voor niet-financieel onderlegde personen.

Waar ga je werken?
Ook binnen de 'gewone' ondermijningsonderzoeken van de Dienst Landelijke Recherche neemt de digitale component een steeds grotere plek in. Om dit te bestrijden is het Team Cyber Enabled Crime opgericht. Jij komt te werken in dit rechercheteam waarbinnen de digitale component zeer zwaar is uitgebreid. Binnen dit team is netwerkend werken en offensief opsporen de norm en werken tactische collega's intensief samen met digitaal specialisten aan interventies met impact. Op creatieve wijze en door het benutten van alle toegestane (technische) mogelijkheden bestrijden we de georganiseerde misdaad. Dit gebeurt onder meer door het uitvoeren van eigen opsporingsonderzoeken, internationale rechtshulpverzoeken en het ontwikkelen van alternatieve interventies. Daarnaast werkt dit team nauw samen met het Team High Tech Crime binnen het cyberdomein van de Dienst Landelijke Recherche. Het team werkt vanuit Driebergen. Het pand ligt direct aan de A12 en is uitstekend bereikbaar.

Wie ben jij?
Vanzelfsprekend ben je analytisch ijzersterk en kun je overweg met grote hoeveelheden financiële gegevens. Vanuit jouw financiële expertise geef je goed onderbouwde adviezen (zowel gevraagd als ongevraagd). Je durft initiatief te nemen, bent samenwerkingsgericht en open-minded. Je bent goed op de hoogte van wat er speelt met crypto-currencies en snapt de wereld van het digitale betalingsverkeer. Je bent iemand die makkelijk de verbinding zoekt met partners, zowel intern als extern, en hebt een creatieve geest. Je hebt brede onderzoekservaring opgedaan in het bedrijfsleven, zoals het doorlichten van (financiële) administraties waarbij jij alles boven water krijgt. Ook heb je een sterke affiniteit met digitale criminaliteit, de verdienmodellen en digitale geldstromen die daarbij ontstaan. Bij je werkzaamheden weet je de verbinding te vinden met de financieel specialisten van Team Financiële Opsporing.

Daarnaast beschik je over:
 • een hbo-diploma (financieel-economische opleiding);
 • strafrechtelijk-juridische kennis;
 • een rijbewijs B;
 • goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • affiniteit met virtual currencies.

Wat wij bieden
De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je aan de Politieacademie de opleiding voor specifieke inzetbaarheid met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze verkorte politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.495,- en maximaal € 4.132,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A werkterrein digitale expertise.

Interesse?
Bel of mail met Frido Koolstra (06 46 33 09 09, frido.koolstra@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel of mail je met Paul Kraakman, ICT recruiter (06 - 10 46 38 68, paul.kraakman@politie.nl).

Solliciteer uiterlijk 19 maart 2020 via de sollicitatie button.

Wat verder belangrijk is

 • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Automatisering / ICT
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Paul Kraakman
Telefoon +31610463868

Vestigingsplaats

Solliciteer