Politie Nederland

beleidsadviseur huisvesting - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 17-03-2020 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 3.410,- en maximaal ...
Wil jij bijdragen aan het ontwikkelen van huisvestingsstrategieën en -kaders? Als beleidsadviseur huisvesting binnen de Staf Korpsleiding krijg je een ontwikkelende, adviserende en coördinerende rol bij het realiseren van een toekomstbestendige vastgoedportefeuille voor de politie.

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur huisvesting is geen dag hetzelfde. In een politiek-bestuurlijke en academische werkomgeving binnen de Staf Korpsleiding, waar huisvesting vanuit diverse perspectieven wordt bekeken, werk je mee aan het ontwikkelen en optimaliseren van een ondersteunende, toekomstbestendige en veilige huisvesting voor de politie. Je voert een breed palet aan werkzaamheden uit binnen een unieke organisatie met een grote diversiteit aan medewerkers. Binnen deze functie krijg je veel verantwoordelijkheid en streef je naar een optimale ondersteuning voor de operatie, nu en in de toekomst. Daarbij kun je altijd op advies rekenen van je collega's.

Je verbindt mensen en processen binnen en buiten de politie, en werkt aan het ontwikkelen van (beleids-)kaders, concepten en instrumenten. Daarbij kun je denken aan het analyseren van de impact van algemene ontwikkelingen, beleid en wijzigingen in de operaties op de huisvesting van de politie. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van huisvestings- en vastgoedstrategieën en -kaders, vanaf het maken van een plan van aanpak tot aan het coördineren van de besluitvorming. Je ziet toe op adequate toepassingen van (nieuwe) concepten in huisvesting en bouwt relevante netwerken op bij collega-opdrachtgevers, marktpartijen en kennisinstellingen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onderdelen van het vakgebied binnen de politie, bijvoorbeeld op de terreinen smart buildings, duurzame huisvesting en innovatie.

Waar ga je werken?
De directie Facilitair Management (FM) is binnen de Staf Korpsleiding verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie van de politieorganisatie op de terreinen huisvesting, facilitair management, de uitrusting van agenten en voer- en vaartuigen. De bedrijfsstrategie en de implementatie daarvan zorgen ervoor dat deze middelen kunnen dienen als katalysator voor de ontwikkeling van de politie en dat de agenten nu en in de toekomst optimaal worden ondersteund.

De directie bewaakt en bevordert voorts de integraliteit tussen de verschillende FM-kennisgebieden en de daaraan rakende beleidsterreinen (Informatievoorziening, HRM, Operatien). Daarnaast is de directie verantwoordelijk voor het managen van de politiek-bestuurlijke krachtenvelden op de hierboven geschetste domeinen en de vertaling van relevant Rijksbeleid en daarmee samenhangende wet- en regelgeving naar de bedrijfsstrategie van de politie. De verantwoordelijkheden vergen een intensieve samenwerking met andere directies binnen de Staf Korpsleiding, het Politiedienstencentrum en de twaalf hoofdportefeuilles van de politie, waarin de veranderopgave voor de verschillende operationele processen wordt uitgewerkt.

De afdeling Strategisch Beleid Huisvesting en Services - waar jij komt te werken - richt zich op de ontwikkeling van de totale huisvestingsportefeuille van het korps en de daaraan ondersteunende diensten (facilitair management). De afdeling is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van een langetermijnvisie, -strategie en -beleid, zoals dat is vastgelegd in een strategisch huisvestingsplan en stelt huisvestingsbeleid op waarin kaders en normstellingen zijn opgenomen. De afdeling formuleert het beleid met betrekking tot de strategische keuzes ten aanzien van het in eigendom verwerven, ontwikkelen, huren of afstoten van vastgoed. Behoeftestelling, financiële en kwalitatieve sturing op de totale vastgoedportefeuille en een structurele verlaging van de exploitatielasten van huisvesting zijn van primair belang.

Wie ben jij?
Jij bent een enthousiaste vastgoed-/huisvestingsprofessional met een aantal jaren werkervaring. Je bent ambitieus, nieuwsgierig, flexibel en hebt een sterk analytisch vermogen. Je kunt conceptueel denken. Daarnaast straal je natuurlijk overwicht uit en ben je in staat om te adviseren en coördineren. Je werkt in een grote organisatie waardoor een korte klap soms een lange afstand moet afleggen. Wij zijn op zoek naar een getalenteerde collega met de potentie door te kunnen groeien in een complexe omgeving. Een collega die gevoel voor de omgeving koppelt aan een hands-on mentaliteit en die kan omgaan met weerstand en complexiteit. Je legt gemakkelijk contact en bent een netwerker. Je bent in staat heldere adviezen en beleidsnotities te schrijven. Tot slot kun je goed samenwerken en heb je gevoel voor de omgeving en het maatschappelijk belang waarvoor de politie werkt.

Daarnaast:
  • heb je een hbo-diploma op het gebied van vastgoed-, bedrijfs- of (technische) bestuurskunde of gelijkwaardig en minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van huisvesting en/of vastgoedmanagement;
  • heb je aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en managen van beleids- of implementatieprocessen in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • kun je effectief omgaan met onzekerheden en veranderingen in de organisatie.

Wat wij bieden
De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.410,- en maximaal € 5.090,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein facilitair.

Interesse?
Bel of mail met Guido Bennebroek (06 - 53 57 68 69, guido.bennebroek@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer via de sollicitatie button.

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Facilitaire dienstverlening (Beveiliging / Schoonmaak)
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon werving & selectie
Telefoon +31653576869

Vestigingsplaats

Solliciteer