Politie Nederland

Agent Noord-Holland - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 24-12-2018 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Amsterdam Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau Basis/Middelbaar onderwij... Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris marktconform
Locatie
Noord-Holland
Werk/leercontract
leren en werken

Functie
Agent in Noord-Holland

Als agent bij Eenheid Noord-Holland werk je veel in de surveillance en noodhulp. Je gaat af op 112-meldingen en hebt daardoor te maken met allerlei situaties. Van overlast tot ernstig verkeersongeval, van woninginbraak tot mishandeling: samen met je collega's wikkel je alle incidenten goed af.

De regio Noord-Holland bestaat uit de drie districten Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Het werkgebied in de eenheid is gevarieerd en afwisselend in landschap, inrichting, bevolking, bestuurlijke organisatie en daarmee ook in de veiligheidssituatie.  De mix van landelijke en stedelijke gebieden en gemeenten, de prominente aanwezigheid van water (toeristisch gebied en zeehaven IJmuiden) en de risicolocaties voor rampen en crises zoals de kernreactor Petten, staalfabrikant Tata Steel en luchthaven Schiphol zorgen voor een eigen dynamiek en veiligheidsproblematiek.

Opleiding tot agent

Duur: 2 jaar en 4 maanden
Type: voltijds en duaal
Opleidingslocatie: Drachten
Werkplek: regio Noord-Holland
Start opleiding: 7 oktober 2019

De opleiding tot agent is een praktische politieopleiding. Je wisselt lesperiodes op de Politieacademie af met werkend leren in de praktijk in Noord-Holland. Je krijgt een brede opleiding voor het politiewerk op straat.  

Na de opleiding

Na 2 jaar en 4 maanden sluit je de opleiding af met het politiediploma Basis Politiemedewerker op mbo niveau 3. Je gaat dan aan het werk in één van de politieteams van de Eenheid Noord-Holland. Na afronding van de opleiding en na enkele jaren werkervaring kun je je eventueel gaan specialiseren, bijvoorbeeld voor het arrestatieteam of persoonsbeveiliging. Je ontwikkeling binnen de politie is dus afhankelijk van je prestaties, je ambitie en mogelijkheden binnen de eenheid. 

Leer/werkovereenkomst

Bij de politie ben je al tijdens de opleiding in dienst. Wij betalen je opleiding, studiemateriaal, uniform en uitrusting. Het eerste jaar van de opleiding ontvang je een vergoeding van € 865,- bruto per maand. Bij een positief studieadvies krijg je een tijdelijke aanstelling en een salaris van € 1.363,- in het tweede jaar en € 1.545,- in het derde jaar. Na 2 jaar en 4 maanden ben je klaar met je opleiding en krijg je een vaste aanstelling in de rang van agent. Je salaris is dan minimaal € 2.217,- en je kunt maximaal doorgroeien tot € 3.160,-.

Heb je al gewerkt? En was dat minimaal twee jaar achter elkaar en gemiddeld ten minste 28 uur per week, teruggerekend vanaf jouw startdatum bij de politie? Dan heb je recht op een overgangsregeling en stellen we je startsalaris vast volgens een andere, vaste berekening met een maximum van € 2.580,-.

Je ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,18 per kilometer, met een maximum van 120 km (enkele reis).

Toelatingscriteria
  • Diploma ten minste vmbo gl/tl of mbo-3
  • Leeftijd van minimaal 18 jaar (solliciteren kan vanaf 17,5 jaar)
  • Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn)

Extra kennis en vaardigheden

De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

We vinden het belangrijk dat je kennis van groepen en subculturen in de samenleving meebrengt, verkregen door achtergrond, taalkennis of ervaring.

Solliciteren en procedure
Selectietraject

Reageren kan uiterlijk 14 januari 2019 via de 'Solliciteer' button voor de start van de opleiding op 7 oktober 2019. Het is mogelijk dat je binnen een week wordt uitgenodigd voor een intake en een assessment.

Ook kun je vrij snel kunt worden uitgenodigd voor de sporttest. Houd er rekening mee dat je conditie op orde is. Download ook de PolitieConditie sportapp voor iOS of Android.

Begin april 2019 ontvang je de uitslag van de assessment onderdelen en krijg je te horen of je door kunt naar de medische keuring en de screening.

Wil je weten of het werk bij je past en wil je meer informatie over de selectieprocedure? Bekijk dan deze link om je goed voor te bereiden op jouw carrière bij de politie.

Vragen over deze vacature?

Met vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij Frontoffice Recruitment & Selectie: 088 - 66 22 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Simone Schoonhoven
Telefoon 088-6622300

Vestigingsplaats

Solliciteer